Essay about Cs Development Chapter 1

Phase 1: A summary of Pcs and Development

TRUE/FALSE

1 ) Every development language features rules governing its expression usage and punctuation.

ANS: TPTS: one particular

2 . Professional computer programmers write programs to satisfy their particular needs.

ANS: FPTS: you

3. The heart of the programming process lies in preparing the program's logic.

ANS: TPTS: one particular

4. Once a program is done, it is ready for the organization to use.

ANS: FPTS: 1

five. Alan Turing is often thought to be the initially programmer.

ANS: FPTS: 1

6. Charles Babbage integrated vacuum tube technology in the Analytical Engine.

ANS: N

7. MS-DOS is the kernel of the operating system residing in the Macintosh.

ANS: F

8. The World Wide Web is usually identical online.

ANS: F

on the lookout for. Parallel calculating refers to the simultaneous performance of responsibilities by multiple CPUS.

ANS: T

15. Time-Sharing is a term conveying the share of system resources to multiple users.

ANS: Capital t

MULTIPLE DECISION

1 . ____ data things may involve organizing or perhaps sorting them, checking them for reliability, or carrying out calculations with them. a. |Processing|c. |Outputting

b. |Inputting|d. |Converting

ANS: APTS: 1

2 . ____ errors happen to be relatively easy to locate and correct as the compiler or interpreter you utilize highlights every single error. a. |Logic|c. |Input

b. |Syntax|d. |Process

ANS: BPTS: one particular

3. When you use an otherwise accurate word that will not make sense in the modern context, programmers say you may have committed a ____ error. a. |syntax|c. |semantic

w. |logic|d. |programming

ANS: CPTS: 1

four. Computer programmers often make reference to memory addresses using ____ notation. a. |binary|c. |mathematical

b. |indirect|d. |hexadecimal

ANS: DPTS: one particular

5. After a programmer programs the logic of a plan, the next step is ____. a. |understanding the problem|c. |translating the program

b. |testing the program|d. |coding this program

ANS: DPTS: 1

6. The process of walking through a program's logic in writing before you really write the plan is called ____. a. |desk-checking|c. |pseudocoding

n. |flowcharting|d. |testing

ANS: APTS: 1

7. Typically, a programmer evolves a program's logic, publishes articles the code, and ____ the program, getting a list of format errors. a. |runs|c. |executes

b. |compiles|d. |tests

ANS: BPTS: 1

8. The process of finding and correcting system errors is referred to as ____. a. |desk checking|c. |error improving

b. |syntax checking|d. |debugging

ANS: DPTS: 1

being unfaithful. Using ____ involves writing down all the measures you will utilization in a program. a. |a compiler|c. |a flowchart

b. |an interpreter|d. |pseudocode

ANS: DPTS: 1

15. The ____ is used to represent output within a flowchart.

a. |square|c. |parallelogram

b. |circle|d. |triangle

ANS: CPTS: 1

11. The ____ is the standard airport terminal symbol to get a flowchart. a. |circle|c. |diamond

b. |lozenge|d. |square

ANS: BPTS: 1

12. The repetition of the series of measures is called a(n) ____. a. |repeat flow|c. |flow

b. |loop|d. |infinite loop

ANS: BPTS: 1

13. A(n) ____ is a repeating stream of logic with no end.

a. |nonterminated condition|c. |variable

b. |infinite loop|d. |decision symbol

ANS: BPTS: one particular

14. You represent a choice in a flowchart by pulling a decision symbol, which is shaped like a ____. a. |parallelogram|c. |diamond

w. |square|d. |circle

ANS: CPTS: 1

15. Many programming languages utilize term ____ to refer towards the marker which is used to immediately recognize the finish of data within a file. a. |data_end|c. |eof

b. |end_data|d. |eod

ANS: CPTS: you

16. A(n) ____ tells the user what you should enter.

a. |command line|c. |prompt

w. |input screen|d. |data range

ANS: CPTS: 1

seventeen. A(n) ____ is a system that you use to create basic text data files. a. |text editor|c. |GUI

b. |IDE|d. |GDE

ANS: APTS: you

18. A(n) ____ is actually a software package that provides an editor, compiler, and other...



Emotiv Program Essay

Related

Category

News